Tre fun facts om Maria Mena

Publisert 11. mars 2022

Foruten å være én av Norges fremste artister har Maria Mena flere morsomme sider ved sin person. Her er et knippe.

1. Én side i en dagbok

Visste du at megahitten «My Lullaby» ble skrevet da Maria Mena kun var 13 år. Fire år tidligere skiltes foreldrene, noe som rammet henne hardt. Det fikk Maria til å gli inn i en  depresjon og utvikle en spiseforstyrrelse. Det eneste som skulle vise seg å kunne roe den unge jentas tanker, var musikken. Gjennom å synge og skrive tekster klarte Maria å få de vonde tankene ned på papiret og det fungerte som en effektiv terapi. «My Lullaby» ble skriblet ned på én side i hennes dagbok. Låten uttrykker hennes smerte og ble en katalysator etter foreldrenes skilsmisse.

Tre år senere får hun hjelp av sin trommisfar, Charles Mena, til å spille inn en demo. Demoen ble presentert til flere plateselskap og i 2002 signer Maria Mena med Sony Music. «My Lullaby» lå ikke mindre enn ni uker på VG-lista topp 20!

Så et tips, skriv ned alle tanker og nynn på melodier, så kanskje du også skaper en megahit?

2.  Førerkortet kommer snart

Selv om det er få som har vært så mye på veien som Maria Mena, har hun aldri klart å ta «lappen». Maria Mena la nylig ut (oktober 2021) at hun hadde startet med kjøretimer og at hun var livredd! Forståelig nok, for bilkjøring og trafikken skal taspå det største alvor. Men det er aldri for sent å starte å lære noe. Og selv om det er skummelt, betyr ikke det at det dumt, bare uvant. Tøft av 36-åringen som har mestret så mye å starte med med noe hun overhodet ikke kan. Kanskje møter du henne cruisende på veien i fremtiden?

Tør vi også håpe på at det kommer en låt med bilkjøring som tema?

3.  Hva vil du ha å spise?

Har du noen gang lurt på hva superstjerna helst liker å spise? Her er et lite innblikk i kjøleskapet hennes. Hun sier selv at den ene råvaren hun ikke klarer seg uten, er egg! Det kan brukes til alt og omelett er en favoritt. I et intervju sier hun at det beste hun kan mate magen med, er ris og bønner. Om sommeren derimot skal maten gjerne være lettere, så en god salat eller sjømat er optimalt.

Nå til det viktigste spørsmålet: Er ananas på pizza ok? Ja, det er det! Søtt og salt passer godt sammen.

Bonus:

Hun har den søteste lille hunden i verden og den heter Julius.

Flere artikler