På hjemmebane med Highasakite!

Publisert 24. oktober 2022

Sandefjord-aktuelle Highasakite er utvilsomt ett av Norges heteste band. Én som bidrar sterkt til suksessen, er Kristoffer Bonsaksen fra Sandefjord.

Kristoffer har både bidratt med sitt eminente gitarspill og med sine produsent- og teknikeregenskaper i Highasakite siden 2017 og stortrives med jobben - enten han gir jernet fra scenekanten eller skaper magi i studioet. Det å skulle spille for utsolgt sal i hjembyen, er noe han ser frem til med stor glede.

- Det blir utrolig stas å spille hjemme i byen min og det på en splitter nye scene, sier han.

Fornøyd med Harmonie

Musikeren har allerede vært i Sandefjord for å, med egne øyne, se på den nye arenaen. Han likte det han så svært godt og mener dette er godt nytt for byen.

- Dette lover veldig godt, både for vår konsert og for byen. Jeg savnet en så «up to date» arena, som fyller kravene til mange store artister. Jeg har savnet en slik venue i Sandefjord, sier han.

At Kristoffer gjør suksess som musiker og «rockestjerne», takker han Sandefjord og byens berømte musikklinje på SVGS for. Han forteller at det var årene der som virkelig satt fart på drømmen hans om å leve av musikken.

Vinnerteam! Kristoffer Bonsaksen fra Sandefjord, mener at det være en del av Highasakite-apparatet er en drømmejobb. Her fra en konsert i Stavanger i sommer. Foto: Maja Moan/Highasakite

- Alt jeg lærte der har jeg i ryggmargen på det jeg driver med i dag, sier han og forteller at det var en direkte henvendelse fra Highasakite som førte til at han ble fast gitarist og produsent. Han ble rett og slett headhuntet til jobben.

Sparer ikke på kruttet

Når Kristoffer ikke står på scenen med Highasakite eller skrur på knotter og drar i spaker i studioet, skriver han låter og sysler med noen egne ting. Håpet er å muligens produsere eget materiale etter hvert, men han er soleklar på at han enn så lenge synes det er helt fantastisk å være en del av Highasakite.

Turnéåpningen i Sandefjord onsdag, har han god tro på. Her er det åpenbart bare å glede seg for dem som har vært heldige å få tak i billett.

- Planen er å kose oss utrolig mye på scenen. Vi tar med oss en slags «klubbvennlig» variant av det vi gjorde på festivaler i sommer og har ingen planer om å spare på kruttet, verken metaforisk eller fysisk. Dere får servert en fin blanding av nytt og eldre materiale, lover sandefjordingen.

For ordens skyld: Kristoffer er sterkt arvelig belastet hva gjelder musikk. Det er haugevis av svært sterke musikalske grener på slektstreet til vår helt i Highasakite. Onsdag 26.10 kl. 20.00 går Krsistoffer på scenen i hjembyen.

(Foto: Maja Moan/Highasakite)

Flere artikler