Veien til topps ligger åpen for Jørgen (25)

Publisert 27. juni 2022

Artist Jørgen Dahl Moe fra Sandefjord, sang seg inn i hjertene til det norske folk i 2022-utgaven av The Voice. 16. juli ser du ham på scenen i Hjertnes Amfi 1.

At Jørgen skulle bli artist, har det aldri vært noen tvil om. Det har vært gutten fra Andebus soleklare mål siden han var en neve stor. Som mange vet, vant han Melodi Grand Prix junior tilbake i 2009 og har således vært godt på vei mot artistmålet en god stund. Men med den overbevisende seiereren i The Voice, har Jørgen for alvor tatt en kjempeskritt i riktig retning.

Ingen cover-artist

Nå og i tiden fremover, handler mye om å få tid til å skrive egne låter. For selv om Jørgen har bergtatt oss med sine versjoner av låtene artister som Bruce Springsteen, Prince og Elvis, så er han i utgangspunktet ingen coverartist.

- Jeg skriver musikk og konkurranser som The Voice, er derfor egentlig ikke min greie. Men pandemien og situasjonen den gangen, gjorde at jeg meldte meg på, sier han.

Og at han gjorde det, kan han jo ikke akkurat angre på i dag. Sandefjordingen var lenge var tippet som én som kunne gå helt til topps, i konkurransen, menr hovedpersonen selv var aldri like sikker på det. Han bedyrer at TV-bildene, som viser en svært overrasket artist når seieren er et faktum, er ekte vare.

- Tara Bloch-Vere hadde en forrykende versjon av AC/DCs «Back In Black» før det var min tur. Og jeg tenkte at den kan jeg ikke slå. Så ja, jeg var veldig overrasket. Det har nok fortsatt ikke gått helt opp for meg at jeg vant, sier Jørgen.

Sjelden anledning i amfiet

Overrasket eller ikke; fremtiden ser lys ut for Jørgen Dahl Moe. Og med Ina Wroldsen som mentor, platekontrakt og et kjent navn, ligger alt til rette for videre suksess. Han er naturlig nok ettertraktet som artist, etter at han ble landskjent og folk fikk øynene opp for hans fantastiske stemme og smektende gitarspill. Likevel - bortsett noen eventjobber, blir han lite å se og høre på landets scener i sommer og utover høsten.

- Skal jeg først ut og spille, vil jeg ha på plass en skikkelig produksjon. Sånt tar litt tid, sier han.

Men noen ytterst få unntak er det heldigvis. Og ett av dem er i Sandefjord 16. juli, som «oppvarmer» for Maria Mena. Da kommer Jørgen «hjem» til Sandefjord - bare han og gitaren.

- Det er noe eget med å komme hjem og spille. Jeg gleder meg som bare det, sier 25-åringen fra Andebu.

Flere artikler