Helproff rølp med Halva Priset

Publisert 26. november 2022

Pietister og folk fra avholdsbevegelsen ville trolig falt døde om i rent sjokk, dersom de hadde overvært rølpeseansen med Halva Priset i Harmonie arena lørdag kveld.

Det er lite sannsynlig at noen fra denne kategorien våget seg inn i salen, for det er velkjent at når Halva Priset, med Petter «Katastrofe» Bjørklund Kristiansen i spissen, serverer konserter, så handler budskapet stort sett om «fest, drekking og puling». Dette er hovedpersonens egne ord.

Og dem som var kommet for å få dette, de aller fleste, forstår umiddelbart at her blir det fest. Med en øl i hånda kom vokalisten og låtskriveren inn på scenen, informerer om at formen er på topp og at promillen er stigende. Han stiller spørsmålet: Skal vi mer på fylla i dag? Og hva svarer de snaut 400 publikummerne? Gjett to ganger.

Hyller bøgda, disser byen

Så er showet i gang da. Bandet begynner med å snakke ned Oslo og formidle at det er bøgda som gjelder. «Det er bedre å være konge på bøgda, enn taper i byen», synger de og forfekter at det eneste som er fint med Oslo, er at det er kort vei til Gardermoen og dermed Granka (Gran Canaria). Med det fest, haralball og moro. De spiller, med andre ord, på alle strenger. Og lykkes ekstremt godt med det. Publikum elsker det de får.

Full fres! Petter «Katastrofe» og hans partyfrender i Halva Priset, ga full gass fra første sekund. Lars Støvland fra Larvik til høyre i bildet. Lars er for øvrig en godt kjent kapellmester og musiker i Sandefjord. Foto: Artyfy/Caroline Fiksdal

Fra scenen bannes, drikkes og herjes det i rikt monn. Flammene spruter og konfettien regner over et svært tilstedeværende publikum som synger med og som kaster seg velvillig med på festen etter låter som «Fylla» og «Hvor mange øl?». Det er sterk kost vi blir servert, men «Katastrofe» og resten av bandet vet nok akkurat hva de gjør og «festen» på scenen vi bevitner, er trolig temmelig godt gjennomtenkt og ditto godt regissert?

Proffesjonell rølp

Det hele føles imidlertid ekte og vi får et inntrykk av at «Katastrofe», Emil Haglund, Hans Marius Indahl, Andreas Nordange og Larvik-musikeren Lars Støvland virkelig har seg en skikkelig fest i «beste sendetid». Scenepromillen er sannsynligvis et godt stykke lavere enn det som blir forfektet, for dette er en gjeng som leverer meget godt både hva gjelder intensitetet, kvalitet og tilstedværelse. Det skal godt gjøres å få til dette drivet uten å være til godt til stede. Dette er rett og slett karer, som vet hva de driver med. Halva Priset er best i klassen når det kommer til dette formatet. For en pakke de kommer med!

Showtime! Halva Priset vet å levere ville fester. Dette er bare ett av utallige øyeblikksbilder fra Harmonie arena. Foto: Artyfy/Caroline Fiksdal

Så har da også Bjørklund Kristansen nese for å skrive svært fengende låter. Låter som det er lett å la seg rive av med og som det er lett å like. «Hæljetur» og «Kompis», er gode eksempler på dette. Blant mange flere.

Salen i sin hule hånd

«Full pakke med Halva Priset», skrev arrangør Artyfy da de annonserte konserten i Sandefjord. Den beskrivelsen traff godt. For her fikk vi virkelig full pakke. Med trykk på full, for å flåse det til litt. Bandet og frontmann «Katstrofe» leverte intet mindre enn et forrykende show. Med det mange vil kalle vulgære vendinger og oppfordringer både mellom og underveis i låtene, hadde Bjørklund Krisiansen publikum i den berømte hule hånden fra start til slutt. Etter en drøy time var det slutt i Harmonie arena, etter en forrykende avslutning med monsterhiten «Finaste Chevyen».

Heftig! Halva Priset sparte på ingen måte på kruttet i Sandefjord lørdag kveld. FOR en scene Sandefjord har fått! Foto: Artyf/Caroline Fiksdal

Det var neppe noen som gikk hjem og i seng etter konserten med Halva Priset denne lørdagskvelden. Til det hadde nok festnerva fått seg en i overkant heftig boost! Skulle det, mot formodning, ha vært pietister eller utskremte sjeler fra avholdsbevegelsen til stede, ville de garantert for lengst vært skremt ut fra Harmonie arena etter første låt.

PS. Petter proklamerte fra scenen at han er nysingel, så her er det fritt frem for deg som liker karer som oser av folkelighet, energi, tattoveringer og humør. Litt rølp på kjøpet, slipper du nok ikke unna.

Flemming Hofmann Tveitan

For ordens skyld: Anmelderen er en del av Artyfy, og teknisk sett derfor ikke 100% uhildet i sine meninger. Likevel: teksten er etter beste evne skrevet etter vanlig standard og kriterier for en kulturanmeldelse.


Flere artikler