Med lidenskap i hvert riff

Publisert 5. juni 2022

De har holdt det gående i 30 år, varmet opp for Rolling Stones og har mer enn 1000 konserter å se tilbake på. Onsdag 13. juli ser du legendariske Bigbang på scenen i Hjertnes Amfi.

- Musikken er en lidenskap, og det å spille live for et publikum på konsert er en helt egen opplevelse. I år etter korona er det ekstra spesielt.

Det sier frontfigur og gitarist i bandet, Øystein Greni, i forkant av konserten i Sandefjord.

15 år siden «Baderock»

Faktisk er det i år 15 år siden bandet spilte i Sandefjord sist. Det skjedde på «Baderock», en festival som ble arrangert i Badeparken i tre år, frem til 2007.

- En fantastisk konsertopplevelse, sier Greni om den seansen.

Den som husker den konserten og er enig i Grenis konklusjon, får altså muligheten til et gjenhør allerede onsdag klokken 19.00. Og skal vi tro Bigbangs frontmann, har vi noe skikkelig heftig i vente.

Han forteller at bandet kommer til å servere høydepunkter fra flere album, samt at det også kommer til å bli en sniklytting eller to på nytt materiale. Materiale som inneholder flere nye ideer og inspirasjoner.

- Men det er fortsatt Bigbang, bedyrer Greni.

Særegen stil

Og hva er så Bigbang?

Det er ikke helt enkelt å svare på. For med inspirasjonskilder som Curtis Mayfield, Motown, The Meters og annen funky musikk, samt islett av indie-artister som Hüsker Dü, Beastie Boys og Fugazi, blandet med en hel del annen musikalsk snacks, blir resultatet ganske enkelt helt særegent og noe for seg selv. Og på toppen av det hele kommer Grenis enestående vokal og virtuose behandling av gitaren.

- Vi står for en musikkstil som vi liker selv og som mange liker med oss. Det er allikevel viktig alltid å være nysgjerrig, plukke opp nye impulser og utfordre seg selv hele tiden, sier Greni på spørsmål om hvordan man stadig evner å fornye seg etter 30 år som artist.

Fortsatt «kick»

Ett er i hvert fall sikkert når det gjelder Bigbang: Dette er et band som først kommer helt til sin rett når de spiller live - foran et publikum. Det er ikke mange band som gang dra i gang euforisk festivalstemning hvor enn de setter sine rockebein. Men det kan denne trioen. Det være seg konsert på en rockeklubb, en ettermiddagskonsert i parken eller en stor stadionkonsert. Bigbang leverer alltid varene live!

Og denne sommeren møter vi et Bigbang som er mer tent enn noen gang.

- Kjenner man fortsatt på «scenekicket» etter så mange år i rampelyset, Greni?

- Absolutt, nå etter to år med korona er det sterkere enn på lenge. Vi gleder oss til å møte folk i Sandefjord igjen!

Og vi gleder oss til å møte Bigbang!

Ikke kjøpt billett? Da gjør du det HER

Flere artikler