Ståle og Kristina: Fra New Jersey til Namsos

Publisert 22. juni 2023

De har stått på scenen utallige ganger og er ikke skuddredde. Men det Ståle og Kristina skal gjøre 7. juli, er et litt annet format enn de er vant til.

Ståle Søndrål Wick og Kristina M. Eliassen har nemlig fått æren av å «varme opp» publikum før konserten med Åge Aleksandersen og Sambandet på Slottsfjellet i Tønsberg 7. juli.

Og det gjør de med musikk av amerikanske Bruce Springsteen. Til vanlig tolker de «The Boss» i fullskala-format med Wick Street Band, men på Slottsfjellet skreller de bort mye av innpakningen, plugger ut og serverer Springsteen-klassikerne med akustiske gitarer og vokal.

- Åge er definitivt Norges svar på Bruce Springsteen, så dette passer jo perfekt, forklarer Ståle, som ikke har noe problem med på finne linken mellom Springsteens New Jersey og Aleksandersens Namos.

Duoen forklarer forbindelsen med begge artistenes evige tro på at musikk kan forandre verden. Noe de mener trengs sårt i disse krevende tider.

De to er dssuten klare på at begge legendene vekker noe i oss som minner oss på hvordan vi er når vi er på vårt aller beste, hvordan det kjennes å stå skulder ved skulder i gode og i dårlige tider og hvilke magiske krefter musikk har på oss.

Springsteen-tolkere og Åge-fans: Ståle og Kristina

Ståle peker imidlertid på én stor forskjell:

- Is there anybody alivre out there, roper Springsteen til publikum. Varsku her, roper Åge.

Som nevnt er de to vant til å tolke Springsteen sammen med fullt band, Så det å skulle spille akustisk uten trommer, bass og denslags å «gjemme seg bak», kommer med en skrekkblandet fryd. Man kan kjenne seg litt naken, i følge Kristina.

- Det er kjempeskummelt, jeg innrømmer det. Men samtidig er dette en real og morsom utfordring det er umulig å si nei til, sier hun.

Artist, gitarist, låtskriver og Springsteentolker Ståle Søndrål Wick og artist, vokalist (hun har en fabelaktig stemme. Red anm.) og Springsteen-tolkerinne Kristina M. Eliassen ønsker alle hjertelig velkommen til en musikalsk reise fra New Jersey til Namsos i naturens eget amfi på Slottsfjellet 7. juli!

Gled dere og varsko her!

Flere artikler