Skaug med nytt snadder til Sandefjord

Publisert 6. juni 2022

Trygve Skaug føler seg privilegert når han får stå foran et publikum og øse av egne tekst- og musikkskatter. Til Sandefjord 14. juli har han med seg en rekke nye godbiter. Og et topplag med musikere.

Musikerpoeten Trygve Skaug har vært i Sandefjord flere ganger tidligere og assosierer umiddelbart sol, sommer og fine minner fra konserter i Bakgården, når vi spør han om hva han tenker om Sandefjord.

- Noen av mine aller fineste spillkvelder har faktisk vært i Sandefjord, sier han om de minnene.

Skribent eller musiker?

Det å forsøke å sette Skaug i en utøverbås er ikke enkelt. Er han dikter, poet, forfatter eller musiker? Selv er han ikke spesielt opptatt av å skille mellom de ulike hattene.

- Jeg føler vel at det blir en slags god graut alt sammen, så for meg handler alt det jeg gjør mye om det samme, sier han.

Om sin høyt verdsatte formidlingsevne og sitt skrivetalent, forteller han at han med tekstene ofte forsøker å omsette tekstlige bilder til følelser og å gjenskape eller gjenfortelle for å ta med den som lytter eller leser inn i noe han har kjent på selv. Av og til kan han dessuten ha konkrete personer eller opplevelser i hodet når han skriver.

Det som inspirerer ham aller mest, er det å få lov til stadig prøve seg på nye ting. Derfor kan det han produserer ofte variere en hel del fra periode til periode. Så hva han kommer med til Sandefjord, 14. juli, blir spennende å opppdage.

- Jeg har med en dose ny musikk som jeg er veldig spent på å teste, og så blir det selvfølgelig sanger som folk har hørt før, sier trøgstingen.

Stjernelag på scenen

Det er ikke bare nytt materiale artsisten har med seg til amfiet i Hjertnes. Han har også satt sammen et fabelaktig band.

- Denne sommeren reiser jeg med et fantastisk band, det gleder jeg meg til å få vise frem til Sandefjord. Låtene får en vakker og annerledes innpakning med så flinke folk på laget.

Det kommer de besøkende i Hjertnes Amfi til gode. Heldigvis.

Musiker, poet, forfatter og artist: Trygve Skaug. Foto: Pernille Sandberg

Noe annet som kommer konsertpublikummet i Sandefjord til gode, er Trygve Skaugs higen etter gode historier. Det er den som til syvende og sist får ham til å produsere sine fantastiske tekster.

- Jeg leser og lytter mye og liker veldig godt historier som er godt fortalt, enten det er i bokform eller i sangtekster. Det er ikke mange spesifikke personer som inspirerer meg, men skal jeg trekke frem én, må det bli Bob Dylan. Han har jeg hatt med meg siden jeg var 14 år, sier Skaug.

Lite svidd gummi og rock

Artisten er altså fra Trøgstad i Østfold, en bygd mere kjent for svidd gummi og drivende rock, enn rolig strengeleik og ettertenksomme tekster. Det var altså ikke gitt at mannen skulle ende opp som han gjorde.

- Jeg har fortsatt mye trøgsting i meg og både bil- og musikkinteressen er preget av bygda. Men retningen jeg gikk, har jeg aldri tatt noe bevisst valg på. Det har bare blitt sånn, sier han.

Sommer i amfiet. Hjertnes Amfi 1 er ypperlig for lune sommerkonserter. Her får vi oppleve Trygve Skaug og hans eminente musikere 14. juli. Bildet er fra en konsert tidligere i sommer. Foto: Artyfy

Og veien han valgte, eller havnet inn på, har han definitivt ikke angret på. Han elsker å stå foran et publikum. Levere varene.

- Det å få dele en stund sammen med et publikum, stort eller lite, er veldig inspirerende. Det som skjer den ene kvelden skjer aldri igjen på helt samme måte, sier han om den saken.

Og vi kan regne med å få mer av Skaug i tiden som kommer. Han har ingen planer om å legge ned verken penn eller gitar.

- Jeg har så mye jeg vil forsøke å lage, så jeg jobber meg bare videre på lista. Jeg har ingen garanti hvor lenge jeg får lov til å holde på med dette, så jeg nyter hver nye uke jeg får i denne fine og snodige skapertilværelsen.

Trygve Skaug:

  • Artist, låtskriver og poet.
  • Fra Trøgstad i Østfold.
  • Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1 A-, B-, og C-lister.
  • Har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen.
  • Skaug er den mestselgende lyrikeren i Norge og har ligget på topplisten i lyrikk siden 2016.
  • Diktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, med over 300.000 følgere.
  • Spiller i Hjertnes Amfi 1 i Sandefjord 14. juli.

Flere artikler