Hopper hun i havet?

Publisert 6. juni 2022

Når Ingebjørg Bratland kommer til Sandefjord fredag 17. juni, er planen klar: Hun skal hoppe i havet før hun skaper magi fra scenen i Hjertnes uteamfi.

Fredag kommer Ingebjørg Bratland til Sandefjord og med seg har hun det hun selv beskriver som et fantastisk bra band. En kvintett bestående av bass, trommer, fele, gitarer og tangenter.

Hun gleder seg stort og har friskt i minne forrige gangen hun og bandet var i Sandefjord.

- Det var sommeren 2020 og det var en veldig flott og varm kveld. Jeg husker vi badet i sjøen både før og etter konserten. Vi satser på reprise på fredag, sier artisten.

Sang og refleksjoner

Forhåpentlig nybadet og i toppslag lover Ingeborg og bandet å servere låter som «Ingen som du», «Fordi eg elskar deg» og nyare materiale som «Haugenstoga» og «Luka». Bratland har også med seg helt nytt materiale, som «I huset med deg», som ble sluppet for bare noen uker siden.

Sjø, hval og Anders Jahre. Det er det første Ingebjørg Bratland tenker på når hun hører ordet Sandefjord. Vi håper hun legger på Hjertnes uteamfi etter hun har vært her på fredag. Pressefoto

Det blir garantert også kloke refeksjoner og artige historier å høre i uteamfiet. For Ingebjørg er utstyrt med mer enn bare en utendomjordisk vakker stemme. Hun er rett og slett en drivende god formider på alle måter. I januar i år, debuterte hun med sin første konsertforestilling, «Ei ganske sann historie». Det skjedde på selveste Chat Noir i Oslo. I forestillingen tar hun for seg konsertforestilling sin reise fra da til nå. Hun tar et oppgjør med imaget sitt og oppfatninger fra folk og fe i en musikalsk og underholdende innpakning. Vi kan vente én og annen godbit herfra på fredagskvelden i Sandefjord.

- Å lage og spille den forestillingen er nok det morsomste jeg har gjort som artist. Jeg gleder meg til å ta den med ut på turné til høsten, sier hun.

Ny plate på gang

Men før hun skal ut på veien med forestillingen sin, skal hun altså gi av seg selv og stemmen sin til de heldige som finner veien til Hjertnes uteamfi i Sandefjord fredag kveld. Det er bare å la seg henrive.

På spørsmål om det er noen ny plate på trappene, går Bratland langt i å avsløre at så er tilfelle.

- Jeg har alt sluppet to nye låter i 2022, så det ender nok opp med ei plate i nær fremtid, sier hun.

Flere artikler