Harmonie arena åpnet Sandefjord

Publisert 5. september 2022

Etter en mer enn syv år lang prosess, står endelig Sandefjords nye kulturarena klar til bruk. Resultatet har blitt helt fabelaktig. Intet mindre.

Fredag 2. september 2022 ble en merkedag i Sandefjords historie. For det er på ingen måte hverdagskost at en provinsby kan invitere til åpning av et splitter nytt kulturhus. 21. juni 1975 ble Hjertnes kulturhus innviet av legenden Anders Jahre. Det er 47 år siden.

Selv om gode, gamle Hjertnes fortsatt holder koken som en flott konsertsal, var det likevel på høy tid at byen fikk sin ekvivalent til Larviks «Sliperiet» og Tønsbergs «Støperiet». Altså en fleksibel sal, der man med enkle grep kan tilpasse og skreddersy lokalet etter hva slags arrangement man ønsker å invitere til.

Fra åpningsforestillingen fredag 2. september. Foto: Artyfy

Kulturarenaen, som har fått navnet Harmonie arena, er blitt en romslig sal med stor takhøyde på alle måter. Den er sertifisert for opptil 800 stående gjester og i overkant av 350 sittende publikummere.

De tekniske spesifikasjonene er helt i toppsjiktet, med automatiserte løsninger til det aller meste. Prislappen for herligheten, som er tegnet av SPIR arkitekter, var rundt 70 millioner kroner.

Fasade. Det føles nesten som om gamle Hjertnes kulturhus først nå er sluttført, 47 år etter innvielsen. Så godt er FKA integrert i den gamle bygningsmassen. Foto: Artyfy

Nyvinningen ble altså innviet fredag ettermiddag og det var ordfører Bjørn Ole Gleditisch, som fikk æren av å klippe snora og erklære arenaen for åpen. Deretter var det en festforestilling for inviterte, ledet an av Dag Henrik Skatteboe. Lørdagen var det klart for konserter med artistene Jørgen Dahl Moe, Gus Polden, Sebastian Zalo og Skaar. Åpningshelgen ble avsluttet med danserne i Absence Crew, før det ble kveldskonsert med superpopulære Undergrunn. Her ble det full sal og haugevis med storfornøyde ungdommer.

Konklusjoen så langt, er at arenaen, eller Harmonie om man vil, fungerer helt utmerket. Så det er bare å gratulere Sandefjord og byens innbyggere med et fantastisk tilskudd til kulturlivet.

Populært. Jørgen Dahl Moe opptrådte i FKA lørdag kveld og han var en populær gjest. Foto: Artyfy

Artyfy skal ha en rekke konserter i den nye arenaen i månedene og årene som kommer. Vi fyller stadig på programmet, så det er bare å følge med.

Flere artikler