Disse passer på oss i sommer

Publisert 10. mai 2022

For at vi andre skal kunne hygge oss på konsert i Badeparken i sommer, er det veldig mange aktører i sving som jobber mer eller mindre i det skjulte. Frivillige fra Røde Kors er noen av dem.

Der det samles mange mennesker, er det alltid en sjanse for at det oppstår uforutsette hendelser. Slik er det også på konserter. Derfor har Artyfy Event, i tillegg til solid vakthold fra T.E.A.M Security, sørget for å få en en fantastisk gjeng fra Røde Kors Hjelpekorps i Sandefjord med på laget i Badeparken, anført av operasjonell leder, Tom Erik Sætevik.

Gjengen har lang erfaring fra liknende oppdrag og har planer og opplegg for hvordan de skal løse oppdraget, helt på stell.

- Dette har flere av oss gjort mange ganger før, så vi vet hvordan vi skal gå frem. Vi er på pletten med førstehjelp, dersom det skulle være behov for det, sier Sætevik.

Vederlaget hjelpekorpset får for innsastsen går i sin helhet til Røde Kors, så samtlige som stiller opp på konsertene i sommer, legger ned en betydelig innsats og et stort antall timer, helt uten å få betaling. Likevel er det enkelt for Sætevik å få folk til å stille.

- Det er som regel hyggelig å jobbe på arrangementer som dette. Selv om vi er på jobb, så får vi jo med oss konsertene, sier han.

Noen gode huskeregler til konsertgjengere fra Røde Kors:

  • Unngå heteslag – drikk nok vann
  • Ta vare på hørselen
  • Drikk med måte
  • Si fra hvis noen trenger hjelp
  • Nyt opplevelsen

Fra venstre: Frode Gustavsen, Geir Bergtun, Tom Erik Sætevik, Phillip Thomassen, Kristian Teige, Anders Sætevik og Merete Hellenes. Foto: Artyfy Event

Flere artikler