Rotlaus huskestue i Sandefjord!

Publisert 15. august 2022

Enten liker man det veldig godt, eller man liker det ikke i det hele tatt. Sånn er det gjerne med sjangeren bygderock eller festmusikk.

Tilhører du siste kategorien, så hold deg unna Hjertnes kulturhus 14. oktober: Da kommer nemlig fenomenet Rotlaus på besøk.

Det vi får servert denne kvelden, er rett og slett et fyrverkeri av et band. Et band som «setter fyr» på enhver forsamling og som får selv den mest blaserte konsertgjenger til å synge med og trampe takten.

Festband

Det er velkjent at hvor enn bandet fra Ørsta på Sunnmøre parkerer turnébussen, så blir det fest. Folk strømmer til for å bevege seg etter den fengende musikken, høre på slagere som «Berre i natt», «Vakker og vill», «Gatelongs», «Byjenta» og selvsagt «Rundt neste sving». Og folk kommer ikke minst for å oppleve en herlig fest. For en Rotlaus-konsert er noe man blir glad av. Rett og slett.

- Rotlaus er definitivt Norges hotteste band i denne sjangeren. Det er helt rått å kunne presentere dem her i Sandefjord. Sånt er sjelden vare i vårt distrikt, sier kommunikasjonsansvarlig i Artyfy, Flemming Hofmann Tveitan.

Lynkarriere

Bandet fra Ørsta på Sunnmøre ble startet så sent som i 2015 og har siden opplevd en lynkarriere i norsk musikkliv og offentlighet. Fra å måtte selge hus og hjem for å få råd til å snekre sammen et par demolåter, har de gått til å fylle grendehus og kulturhus over hele landet. Hver gang de kommer.

Faktisk klarte bandet å få debutalbumet «Bygderamp» inn på VG-lista topp 10. Det er en bragd for et helt ukjent band i sjangeren festmusikk/bygderock. Siden har har det blitt 21 gullplater og haugevis med platinaplater på kvintetten. For sitt andre album, «På vei», ble bandet nominert i Spellemann-klassene «Årets album» og «Årets gjennombrudd» og nå i 2022 ble de nominert til Spellemannprisen 2021 i kategorien festmusikk. Bandet opplever dessuten eventyrlige strømmetall på tjenester som Spotify og Youtube.

Et livefenomen

Oppnår man suksess som dette, har man utvilsomt noe å fare med. Men er Rotlaus fengende på plate, så er de et fyrverkeri av et band på scenen. Gjengen fra Ørsta er velkjent for å skape en fabelaktig stemning fra scenen og for å rive med selv den mest blaserte konsertgjenger.

- Her er det bare å finne frem partyskoene og komme seg til Sandefjord. Resten av moroa tar Rotlaus seg av, sier Tveitan.

Og datoen igjen? 14. oktober.

Se hele konsertprogrammet

Flere artikler