Hva betyr egentlig én milliarder streams?

Publisert 24. januar 2023

Halvannen milliard mennesker har trykket på lenken til Lukas Graham-låta «7 years». Det høres helt vanvittig. Tar vi en nærmere titt på tallet, er det nettopp det én milliard streams er. Vanvittig!

Det er ikke mange artister som kan bryske seg med mer enn én milliard streaminger av én og samme låt. Ed Sheran, Ariana Grande og Drake er slike artister. Det er også Sandefjord-aktuelle Lukas Graham!

Knuser The Beatles

Det danske superbandet, med vokalist Lukas Graham Forchhammer i spissen, har mange milliarder streams på Spotify og da med «7 years» helt på topp på 1,5 milliarder avspillinger.

Til sammenlikning har en låt som legendariske «Let it be» av The Beatles, rundt 480 millioner avspillinger. Elvis´«Cant´t help falling in Love with you» har 650 millioner avspillinger og Michael Jacksons «Beat it», har rundt 830 millioner. Det sier litt om artisten som kommer til Sandefjord og Harmonie arena 9. februar.

Streamingkonge og ny popdronning: Lukas Graham er vanvittig populær på Spotify. Når bandet kommer til Sandefjord 9. februar, har de med seg stjerneskuddet Mina Okabe. Pressefoto

For å sette tallet én milliard i perspektiv, kan vi relatere tallet til en gjennomsnittlig norsk årslønn, som er på ca. 500 000 kroner i året. Har du én milliard kroner, kan bare lene deg tilbake og innkassere en slik årsønn de neste 2000 årene!

Videre: Dersom du setter deg ned på en krakk eller i en sofa i én million sekunder, blir du sittende i 11,5 døgn. Dersom du sitter på den samme krakken i én milliard sekunder, blir du sittende der i nesten 32 år!

I klartekst: Halvannen milliarder streams er MYE!

Super-support

Nylig kom nyheten om at Lukas Graham ikke kommer alene til Sandefjord. For med seg som såkalt support (oppvarming), har danskene den fremadstormende unge, danskjapanske artisten Mina Okabe. Okabe kan naturlig nok ikke matche Lukas Graham i antall avspillinger, men hun har da virkelig sitt hun også.

Hør bare her: Låta «EverySecond», har nesten 26 millioner avspillinger på Spotify, omtrent det samme som Chris Holtstens «Smilet i ditt eget speil» og Postgirobyggets monsterhit, «Idyll».

Det er, med andre ord, ikke hvilken som helst kraftpakke som blir servert i Harmonie arena torsdag 9. februar.

Gled dere!

Flere artikler