Rotlaus innviet Harmonie med stil

Publisert 17. oktober 2022

Rotlaus er elsket og bejublet av sin trofaste fanskare. Fredag 14. oktober gjestet bandet Sandefjord og Harmonie arena. Og jada – bandet leverte akkurat det fansen vil ha.

Og hva vil fansen ha? Jo, de vil ha fest, godt humør, fengende låter og de vil synge med. Alt dette fikk de til fulle i Harmonie arena. Et apropos: Å benytte ordet «fans» blir ikke helt riktig i denne sammenheng, for bandet, med vokalist og låtskriver Bjørn Marius Øyehaug i spissen har nylig uttalt følgende:

- Vi bruker bevisst ordet publikum om dem som liker oss - ikke fans. Bruker du fans, da distanserer du deg fra dem.

Flott arena!

Og nettopp her ligger trolig mye av nøkkelen til bandets suksess. Folkeligheten, lidenskapen til det de gjør og et intenst og inderlig ønske om å tekkes sitt publikum. Derfor er det mange der ute som rett og slett ikke får nok av bandet og ser dem om og om igjen. Én av dem er Elise Bergh Svedahl fra Svarstad. Hun mente fredagens konsert var hennes rundt 20. i rekken av Rotlaus-konserter. Hvorfor?

- De er folkelige og de leverer både fest og godt innhold. Tekstene er verdt å lytte til, sier hun og forteller at etter konserten står nye konserter med favorittbandet allerede for tur.

Venninnetur: Elise Bergh Svedahl (nr. 2 fra venstre) og et knippe venninner storkoste seg i Harmonie arena. Foto: Artyfy

Rotlaus er det første av flere band, som denne høsten har lagt turneen sin til Sandefjord og splitter nye Harmonie arena. Og salen fungerte utmerket til en konsert der rundt 550 meget feststemte personer, eller «Bygderamp» som bandets følgere kalles, fikk meske seg i låter og både glade og kloke budskap på én og samme gang.

For det var solid rekke på ikke mindre enn 20 låter musikantene fra Ørsta leverte. Det hele startet med «La dagen vare evig» og snaue to timer senere ebbet kveldens eneste cover-låt, «Tusen biter» av Björn Avzelius, ut og bandet kunne velfortjent innta det som må være landets beste og kuleste backstage. Det skal Sandefjord kommune som byggherre av arenaen ha - de har gjort det meget hyggelig for artistene som kommer på besøk til Sandefjord.

Alt som kan føre til at vi får de beste artistene til provinsen, er selvsagt kjærkomment og mottas med takk.

Harmonie arena. Den nye flerbruksarenaen i Sandefjord er blitt en gnistrende flott konsertsal. På fredagens konsert med Rotlaus føltes salen nesten ut som en skikkelig rockeklubb. Foto: Artyfy

Men hva Rotlaus gjorde backstage får være en annen skål. På scenen gjorde de definitivt jobben. I løpet av de to timene konserten varte, kom hitlåtene på det berømte løpende båndet: «Byjenta», «Bygderamp», «Gatelongs», «Ingen kan stoppe oss no», «Siste song» og «Rundt neste sving». Og mange fler.

Fjellstøtt musikalsk

Musikalsk står Rotlaus på fjellstøe ben og Øyehaug gjør en både hjertevarm og iherdig jobb som frontfigur og vokalist. Men kanskje aller mest som kommunikatør? «Skal vi synge sammen Sandefjord?». «Hvor mange hender kan dere strekke i været, Sandefjord?». «Er det mange bygderamp her?». «Hvor høyt kan vi synge i Sandefjord?». Øyehaug er påpasselig med å involvere sine følgere og budskapene går fra det å kjøre en 6-sylindret Ford Taunus og være klar for nok ei runde med fest, til at det er fort gjort både å såre og bli såret og at vi i dagens samfunn er så opptatt av å vise at vi har det bra, at vi ikke har tid til å ha det bra - være til stede.

Publikum elsker det!

Foran menigheten. Rotlaus gir alt foran sitt entusiastiske publikum. Foto: Stine Heimsvik

Det er altså ikke uten grunn at nevnte Beate har vært på mer enn 20 konserter med Rotlaus og planlegger stadig flere. I Sandefjord fredag kveld var folk fra bygdene rundt byen ikke uventet godt representert og det ble også observert en gjeng fra Hønefoss som kjørte helt til Sandefjord for å oppleve Rotlaus i Harmonie arena. Det sier en hel del om hvilken nerve kvintetten fra Ørsta treffer i folket.

Og den traff de klokkerent i Sandefjord.

From Hønefoss with love. Denne gjengen kjørte buss tur/retur Hønefoss for å få med seg Rotlaus. Foto: Artyfy

Flemming Hofmann Tveitan

Flere artikler