Den nye arenaen leverte

Publisert 30. mai 2022

Utescenen på Hjertnes har stått der siden 1975. Men det er først nå den virkelig har kommet til sin rett.

Med noen hederlige unntak har den stort sett stått der i all sin ensomme prakt i alle år, den flotte scenen med uteamfi i tilknytning til Hjertnes kulturhus. Helgen 27. og 28. mai var derfor merkedager på flere måter.

Merkedager fordi Sandefjord med ett fikk prøvekjørt en helt ny og fantastisk arena for utekonserter og merkedager fordi Artyfy arrangerte sine aller første konserter.

Ville folk like arenaen?

Etter dager med sjauing, bæring, snekring, hamring og svetting sto den endelig der, parat til å ta i mot konserthungrige vestfoldinger - konsertarenaen. Spenningen var naturlig nok til å ta og føle på. Og litt til. Ville folk sette pris på den drøye 7 mål store nyvinningen?

Badeparken. Oversikt over Badeparken i Sandefjord. Den nye arenaen til høyre i bildet. Foto: Artyfy

Regnet pøste ned før rockerne i Return og Stage Dolls skulle entre scenen fredag kveld. Men folk dukket opp, fant seg plass ved bordene. Straks trampet rockeføtter takten, mens ivrige rockenever strakte seg mot den fuktige himmelen. Artistene klarte på mirakuløst vis å rocke bort regnet og det ble etter hvert den flotte kvelden alle hadde håpet på.

Så ja, folk satte utvilsomt pris på den nye arenaen.

Entusiastisk publikum. Publikum var helt med fra første strofe. Foto: Artyfy

Kvelden etter var værgudene generøse både med temperaturer og solgløtt og Artyfy fikk testet arenaen i langt hyggeligere og mer sommerlige rammer.

- Vi plasserte ut mange hundre bord og stoler. Folk fant seg til rette, kom sammen i grupper og storkoste seg, sier kommunikasjonsanvarlig i Artyfy, Flemming Hofmann Tveitan.

Han forteller at han og kollegaene har notert seg visse mangler og enkelte saker som ikke fungerte optimalt, som for eksempel for svak kapasitet i baren, men at de stor sett er svært fornøyd og at det aller viktigste er at publikum hadde en skikkelig flott opplevelse.

Blid gjeng! Heroisk innsats fra bargjengen, men Artyfy skal endre logistikken til neste konsert, slik at flyten blir mer effektiv. Foto: Artyfy

- Det som kan forbedres er selvsagt på plass til neste konserthelg 16. til 18. juni, sier han.

Da kommer gullrekka med Bjørn Eidsvåg, Ingebjørg Bratland og Åge Aleksandersen på besøk.

Pangstart for Postgirobygget

Lørdag var det klart for Postgirobygget og da publikum begynte å strømme inn på arenaen i 19.30-tiden, ble det registrert en deilig temperatur på rundt 18 grader og nydelig kveldssol. Det var tid for å kose seg maksimalt.

Og det gjorde folk. Postgirobygget leverte varene og det hele ble en pangstart for bandets sommerturné.

- Det var utrolig flott å komme i gang. Og arenaen i Badeparken var et fantastisk sted å spille, sa bandet rett etter at konserten var avsluttet.

Av de første som kom. Trude Vergum Thinghaugen og Richard Thinghaugen tok turen fra Larvik og koste seg på konsert. Foto: Artyfy

Fornøyd kultursjef

En annen som likte det han fikk oppleve, var kommunalsjef for kultur, idrett og fritid i Sandefjord kommune, Erik Rastad.

- Jeg er jo veldig glad for at uteamfiet blir brukt på både gamle og nye måter. Jeg synes Artyfy lagde en veldig fin arena og stemningen ble deretter.

Rastad fikk selv med seg Postgirobygget på lørdag og han storkoste seg.

Sjef! Frontmann i Postgirobygget, Arne Hurlen , koser seg i «crowden». Foto: Artyfy

- Min kveld var i alle fall vellykket, med slagere på rekke og rad av Postgirobygget. Kombinasjonen mellom å ha festivalfølelse, samtidig som man kunne velge å sitte ved bord med venner og nære var jo noe jeg tror veldig mange satte pris på, sier han.

Kultursjefen ser frem til neste konserthelg med Bjørn Eidsvåg, Ingebjørg Bratland og Åge Aleksandersen og sier han er veldig imponert over, og takknemlig for det Artyfy får til.

Fornøyd kultursjef: Erik Rastad. Foto: Flemming Hofmann Tveitan/Sandefjords Blad

- Sandefjord, med alle sine kulturtilbud denne sommeren, leverer skikkelig bra i år og vi håper at både innbyggere og gjester ser verdiene av det og møter opp i hopetall, sier han.

Tusen takk til Erik Rastad og alle andre som setter pris på Artyfy og den nye arenaen i Badeparken.

De første gjestene. Artyfys aller første gjester var på jakt etter god, gammeldags rock´n roll. Det fikk de. Foto: Artyfy

Flere artikler