Dette blir et fyrverkeri!

Publisert 7. oktober 2022

Skal vi tro frontmann Bjørn-Marius Øyehaug i Rotlaus, kan vi vente oss et fyrverkeri av en konsert i Sandefjord 14. oktober.

Skal du få med deg den festen og den moroa, ja da må du kjøpe billett og finne veien inn til Sandefjords nye storstue: Harmonie Arena!

For der skal vi få demonstrert hvorfor Rotlaus de siste årene har blitt et fenomen i norsk musikkliv og selger ut det ene stedet etter det andre.

- Jeg tror mye av suksessen vår handler om at vi klarer å kombinere fest og moro med litt alvor, er Øyehaugs egen lille teori på bandets suksess i forkant av konserten i Sandefjord.

Entusiastisk publikum! Folk går man av huse for å se og høre Rotlaus. Det er bare å håpe på samme tilstander i Sandefjord. Rotlaus/Martin Giskegjerde

For det er slik at uansett hvor bandet parkerer turnébussen, så er det smekkfulle hus. Håpet er naturlig nok at Harmonie arena er pakket til randen kvelden 14. oktober.

Bare to uker etter at de parkerte turnébussen etter en heftig sommerturné, bar det rett i studio for å lage nytt materiale. Materiale med den snodige blandingen av musikk som ligger et sted mellom danseband, pop og Hellbillies. Også kalt «bygderock».

- Andre frihelgen gikk vi i studio. Vi har spilt inn to nye låter, som vi satser på å slippe nå i høst, sier Øyehaug.

14. oktober. Noe sånt som dette, venter oss i Hjertnes kulturhus i Sandefjord om kort tid. Foto: Rotlaus/Martin Giskegjerde

Han lover et forrykende show i Hjertnes 14. oktober, med påkostede lyd- og lyseffekter og et band som er mer spillesugent enn noen gang.

Bandet fra Ørsta på Sunnmøre ble startet så sent som i 2015 og har siden opplevd en lynkarriere i norsk musikkliv og offentlighet. Fra å måtte selge hus og hjem for å få råd til å snekre sammen et par demolåter, har de gått til å fylle grendehus og kulturhus over hele landet. Hver gang de kommer.

Flere artikler